Kedvenc háziszabályaink M.A.G.U.S.-hoz
Így játszunk mi... Minden csapatnak vannak háziszabályai, nekünk is. De nem maga a szabály érdekes, hanem az, hogy hogyan jutunk el a szabály megalkotásáig.
Egy kis D&D Story
A szerepjátékok története a D&Dvel kezdődik. De a D&D története már jóval az első kiadás megjelenése előtt elkezdődött
Fall of the Comet
Ha horrort mesélsz, ne feledd el azt, hogy olykor a korhoz magához is hozzá tartozik a paranoia, az események alternatív értelmezése...
Vérpisti helyett Vérklári?
"Te is voltál fiatal..." és a játékban ki ne akart volna menő lenni kezdőként? No igen, de más a menő szerep a Vico akciófilmjeit néző srác, és sok mai fiatal lány szerint. Nem véletlen, hogy ma más megy egy fórumos RPG oldalon, mint anno a PeCsa klubjában. Érdemes elgondolkodni az okokon.
Mi köze a náciknak a zombikhoz?
Miért pont zombik? Miért pont nácik? Nem a "miért ne" az egyetlen érvünk. Hanem az, hogy a korszakhoz hozzá tartozik. Nem csak a gép előtt, de Call of Cthulhu-t, vagy Laundry-t játszva is.

Main menu en-GB

Készülő cikkek

  • Call of Cthulhu korszakok: World War II
  • Call of Cthulhu korszakok: Red scare
  • ÚTK NJK tár 1

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Kereső

Utolsó mondatok

- Nyugi, Nyarlathotep a mi oldalunkon áll Azathottal és Cthulhuval szemben!

Átállás folyamatban

Az eddigi vBulletin rendszerről igyekszünk átállni Joomla-ra, a tartalmat éppen másoljuk és frissítjük, ha nem találsz valami régi cikket, kérlek várj türelemmel!

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

12966848 985643484852988 238420942 nTörténet egy elátkozott kaszáról,
Arawnról a halálpapról,...
Hythéről a szellemlányról és
Lentúrról a vérszomjas ördögről…

„Egy halálpap harca az ördöggel. És egy varázserővel bíró kasza, ami gonoszabb még az ördögnél is. Dörnyei Kálmán regénye több mint fantasy; fordulatos krimi, és szokatlan szerelmi háromszöggel fűszerezett romantikus regény is egyben. Kiváló stílusban megírt, olvasmányos történet.” (John Caldwell)

Arawn, a halálpap első inspektori küldetésén egy eldugott templomban nyomoz egykori tanítómestere különös és váratlan halálának ügyében. Hamar világossá válik, hogy a rend tagjai és az ódon falak valamit rejtegetnek, és úgy tűnik, Arawn számára nincs menekvés az Orm-hegykatlan templomából. Az egész helyet gonosz, nem evilági aura öleli körül, melyben Lentúr, a pokolbéli szörnyeteg uralkodik és irányít mindent és mindenkit. Arawn és hűséges segítője, Zaub kevésnek bizonyulnak a bestia és követői legyőzéséhez, ám van még valami vagy valaki az öreg templom vaskos falai között, aki szövetségesük lehet: az Arató Halál, egy saját tudattal bíró, mágikus erejű fegyver. A halálpapot szerelme, Hythe, a szellemlány is segíti, de amint egy gyönyörű, hús-vér nő megjelenik a színen, a szellemlány kegyetlen és rideg énje is mindinkább megmutatkozik. Időközben Lentúr mind erősebbé válik, egyetlen célja pedig az inspektor elpusztítása. Vajon Hythe és az Arató Halál kiállnak-e Arawn mellett? Ki kinek segít a végső harcban?

Honlap: www.dornyeikalman.hu

Facebook írói oldal: https://www.facebook.com/Dörnyei-Kálmán-írói-oldala-1529641473994553/

Eddig szól, a hivatalos ismerető az április 21.-én a Főnix könyvműhely gondozásában megjelenő könyvről, melyet a szerző április 26.-án 17:15-től dedikál a Millenárison (D13) a könyvfesztiválhoz kapcsolódóan. Nehéz egy könyvről az előtt beszámolni, hogy esélyünk lenne elolvasni. De nézzük csak meg az író oldalát! Ott nem a "jajj csak legyen valami, ami megelpi az olvasót" alapon odavetett dolgokat látunk, hanem új és érdekes ötleteket. És bizony már John Caldwell ajánlása is rámutat, hogy a fantasy nem a "kalandozástól" és az ellenfelek legyőzésétől lesz fantasy. 

Van ott helye nyomozásnak, szerelemnek, sokféle szereplőnek, hiszen egyetlen fantasy világ sem egysíkú. Így könnyű változatosan jót alkotni és egy író nem feltétlenül kell, hogy elbújjon egy már felépített brand, az ottani világ, vagy valamely jól hangzó álnév mögé. Kálmán nem a brandek mögé bújó, a minőség nélkül is tuti üzletért harcoló hazai írókhoz hasonlít, hanem igyekszik segíteni, bátorítani a kezdőket, így ő is megérdemel sok támogatást. Sikeres szerzőként, a valódi ihletből írt munkája rossz nem lehet, a vélemény pedig ízlések és pofonok kérdése. 

Ha szereted a hazai Fantasy műveket, mindenképpen érdemes a könyvet beszerezned. HA csak szeretnéd, hogy sokan úgy álljanak az alkotáshoz, mint Kálmán, hogy ezért sok jó és változatos alkotást kapjunk, akkor pedig "egyenesen kötelező". 


A könyv a megjelenésig 35% kedvezménnyel előrendelhető a kiadó oldalán: http://fonixkonyv.hu/termek/az-arato-halal/


You don`t have permission to comment here!

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Kereső