Így játszunk mi - Avagy a kedvenc M.A.G.U.S. háziszabályaink
Az oldal előző változatán egy 10-es toplista várta a rajongókat, de tegyük fel a kérdést: Miért pont 10 szabály lenne a fontos? És meddig szabályCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
IRC-től a Roll20-ig, asztali szerepjáték online
Emlékszem. Volt egyszer két akció. Az egyiket Mindenkinek néven hirdette akkor még a MATÁV, a legnagyobb hazai vezetékes telefon szolgáltató, aCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Campaign Cartograper 3+ Abszolút kezdőknek
10000 Forint nem kevés pénz. Nem az az összeg amit a legtöbben egy hirtelen érzelmi döntés után elköltenének. Az imupulzusvásárlás ennélCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Régi? Új? Rendszer?
Amikor a Delta Vision felvetésére, hogy házi rendszereket is vártak jeleztem sok embernek van / volt kész rendszere, de nem küldték el ezért /COM_CONTENT_READ_MORE_TITLE
Csak egy kép a karakteredről I - Alapoktól a koncepcióig
Egy kép a karakteredről. Sokszor csak ennyit kívánsz. Csakhogy nem sok olyan egyszerű azt prezentálni. Sokak szerint a probléma ott kezdődik, hogyCOM_CONTENT_READ_MORE_TITLE

Get Connected!

Come and join our community. Expand your network and get to know new people!

Sorry, we currently have no events.
View All Events

TheElf is friends with Antal Albert

TheElf is friends with icdteszt

icdadmin is friends with icdteszt

Fantalas replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 10 months ago

Alan fintorog kicsit nemtetszését kinyilvánítva, amikor Seriff is kétségbe vonja, az informatikatudását, de utána hamar átvált enyhe vigyorba.

- Na jó, nyilván itt félreértések vannak, nem szeretnék sokat vitázni, de nem csak az elit szoftvertervező és a programozó az informatikus, hanem a rendszergazdi is és más...na de most hagyjuk, a banda informatikai cuccaiért én felelek, bár ha egyeseknek csak a programozó legyen úgy. A bútoros kérdés, megint nem fontos, szerintem ha lehet érdemes a lényegi dolgokra, a tervre koncentrálni.

Alan körbenéz, rápillant Seriff-re, JD-re, Aika-ra és a Dominára és az újoncokra illetve a Macsekra.

- Noha a terv része most az is, hogy az újoncokat felmérjük, megismerjük, úgyhogy egy kis ártatlan beszélgetés sem árt meg, csak maradjon ártatlan, oké srácok?

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 11 months ago

- Ez az! Erről beszélek! Köszönöm!- tárja szét most először lelkes arcot öltve a karját JD irányába. - Gyerekek, ezt teszi a több diploma! Azért... - teszi hozzá féloldalas vigyorral. - ...tudjuk mi, hogy jedi is vagy. Titokban.
A fejtegetés hátralevő részére is élénken bólogat, a szarkazmustól narancssárga benyögésre rekedtesen felhorkan.
- Epedve várom a napot, amikor a bandát átkereszteljük Walker Utcai Gourmandokra. Világszenzáció lenne.
Egy darabig csöndben hallgatja az ezt követi vitát a szocadeptus és a domina között, vakargatja a füle tövét, ide-oda vándorol a tekintete, mintha teniszmeccset nézne. Végül csak beleugat, lusta és pimasz tónusban, ahogy nem szégyelli.
- Bocs, cicám, de a kölyöknek kivételesen több igazsága van szerintem. - bök mutatóujjal az említett felé, miközben megvillant egy újabb görbe mosolyt. - Nem abban, hogy informatikus, de... Nem érdekes. A lényeg, hogy a régi cucc, az nem azért drága, mert régi. Azért, mert annak látszik. Azt a félmilkós ágyat Fidó se hugyozná körbe eredetiségi bizonyítvány nélkül... Ha viszont én veszek fillérekért egy öreg puskát, kerítek egy jó hamisítót és végül eladom mint Kurt Cobain utolsó furulyáját, akkor keresek egy halom pénzt. Nem egy istenverte lakberendezői díjra fogunk hajtani... Legalábbis nem most, nem itt és biztosan nem velem. - fintorog. - Nem kell nekünk semmiféle menő cuccot eredetiben megvenni, ha nem muszáj. Abban a korban élünk, amiben le lehet tölteni egy Cadillacet, a pokolba is. Kurvákat talán nem, bár fene tudja... De azt, ami nekünk kell, mindenképpen. Nem mondom, hogy ne vegyünk semmit, de akkor visszakanyarodtunk az ügyvédek, macskák és szexmunkások luxuskiadásaihoz, és a végén az egész pont ugyanúgy fog kinézni. Eh?

Read More...

Fantalas replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 11 months ago

-Megértem a kereslet-kínálat elvét és ez kicsit erről szól, amiből kevesebb van, az értékesebb lesz. Az meg hogy mennyire vagyok informatikus öthatod részt jogos, de nem végeztem egyetemet, céges sem vagyok, de hobbiból foglalkoztam vele és a banda pár informatikai dolgát is én végeztem. Stevenen látszik, hogy a tényközlés nem sértette meg, de nem is hagyja figyelmen kívül.

Read More...

PinupGrrrl replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- Bocs, de ez faszságnak tűnik. Nem csak azért mert nem vagy informatikus. Hanem azért, mert a sajtburgert hiába használnád vagyon fittogtatásra nem lenne drágább. De nem is sokat tudnál vele villantani. Ahhoz eleve drága dolog kell.

- Meg olyan amit meg is akarsz mutatni. Egy 25 nuyenes lány és egy 25000 nuyenes lány között nem az a különbség, hogy az utóbbival való kurvánzást a politikus nyilvánosságra hozná. Hanem az, hogy jó nőből kevesebb van, mint úgy általában valamilyen nőből. És egy 500 nuyenes escort akit mutogathatsz más, mint egy 2500 nuyenes kurva akit nem.

- Ha valamit el kell zráni, mert törékeny, akkor nem tudod mutogatni. Ügy ügyfeleim sem tudják. 5000 nuyenes ágyon már keféltem. De 500.000 nuyenes antik ágyon még nem, mert annak senki ne menjen a közelébe. A régi cucc azért drága, még ha hotrod építéshez veszel alapot is, mert abból az eredeti már sosem lesz gyakoribb. De még elég gyakori ahhoz, hogy pótolható legyen és menő dologként akár mi is megvegyük.

Read More...

Fantalas replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

-Van az informatikának egy olyan szabálya, hogy amit meg tudsz oldani egyszerűen azt oldd meg egyszerűen. Namármost ebből baromira sokat lehet tanulni és az életbe is érdemes átültetni. Ezek a dolgok azért drágák mert pár gazdag sznob vagyonának fitogtatására használja. Ha nem is olyan értékesek lennének mint azok a "dizájnban", a házi is lehet legalább olyan jó, a célnak megteszi. Nem fogja senki az árát kérdezni, én sem tenném. Akkor meg ezek alapján ez a jobb megoldás.

Read More...

PinupGrrrl replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- Ügyvédek és macskák... Természetesnek veszik az ilyen luxuskiadásokat. Bár mondjuk ez a házi gyártás nem tűnik rossz dolognak, kiváltképp, hogy a tervezőnek sem kell semmit fizetni.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- Az eddig bútorok viszont tényleg értéktelen kacatok voltak. - Jegyzi meg Jim

- Persze. De azon túl, hogy folyton jediztek, mert a Juris Doctor, a jogi doktori cím idegenebb, mint egy majd 100 éves film koncepciója, az a JD becenév jelent valamit. Pl. hogy a bandában én vagyok az ügyvéd, és többnyire a banda ügyvédje. Tudom azt, hogy egy design mikor lesz public domain.

- Abban a két említett korban sem voltak prűdek az emberek. A szex, a drog és a pia mellett a betegségek is általánosak voltak, sokan dobták fel a talpukat. És akkoriban mondjuk úgy, még a legvadabb konteók szerint is kevés volt az elf, így az alkotók jelentős része már épp elég ideje halott, hogy a tervek, fotók, anyagok köztulajdonba menjenek át. Alkatrészt is nyomtatunk fémporból némi áramot felhasználva. Sok bútor is összejönne anyagárban ugyanígy.

- Sok menő helyen sem mondod meg, hogy valami akkor készült, vagy körbefotózták, lett belőle nyomtatható 3D modell, és összedobtuk. Ahol pedig a kamu antikot modern ötletekkel ötvözik, és high tech dolgok vannak, az akkor is menő tud lenni, ha egy 100 éves designre épülő cucc vadonatúj. Egy elkúrt felniéből sincs gond, de egy így összerakott bútor sem olyan törékeny.
- No igen, ezért van a bandában olyan csaj akinek jogi és üzleti diplomája is van. A kiselőadása minden fontos részletet lefedett.

- Nekem inkább a zene oldaláról van tapasztalatom. A hely nem lesz nagyobb, ha a zene jobb lesz a koncert meg nyilvános, akkor többen akarnak jönni. Ha túl sokan akarnak jönni, árat emelsz, hogy ne verekedjenek össze a helyért. Ha pedig árat emelsz, akkor sok máson is javítani kell, és ahogy találóan felvetettétek a sör alapú gazdaság helyett jön a konvertibilis Whisky...

- Vagy a bélszín...

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

Lehet, hogy ő adta meg az irányvonalat, d ő meg a zenje már túl vannak azon, hogy ebbe komolyabban belemenjen. Különben is, nem lakberendező ő, csak egy züllött volt zsaru, aki nem tudja csukva tartani a büdös nagy száját. Még ha érdemit nem is tud hozzátenni, az "ügyvédek" megjegyzés után még akkor is hozzászúr egy megjegyzést - Mesterségem címere... - sanda, koffeinfoltos vigyorral. Végül akkor száll be, amikor úgy érzi, helyre kell tennie egy megjegyzést.
- Nehogy azt hidd. Az emberek a leghülyébb dolgokat is képesek relikviaként kezelni. A nosztalgia rohadt nagy úr. És akadnak, akik legszívesebben mindenestül lefagyasztanák maguknak az egész korszakot. - nem áll minden szimpátia nélkül, de láthatóan remekül szórakozik az ötleten.
- Egyébként meg ha minden kötél szakad, még mindig csináltathatunk utánzatokat. Amíg magunkra nem haragítunk valami híres lakberendezőt... - vonogatja a vállát.

Read More...

PinupGrrrl replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- Na igen... A banda verdái közül is sok van amit eredetileg Hendrix idején gyártottak. De egy menő rodra, vagy mocira tutira vigyáz mindenki, eddig viszont a székre, asztalra kevésbé kellett.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- A régies és a klasszikus nem ugyanaz. Ráadásul jelenleg borzasztóan régiesek vagyunk. Nem tudom mennyit hallottál a tervezett avulásról? Van ami tönkremegy rövidebb idő után... De van amin csak messziről látszik, hogy melyik modellévből való, hogyha nincs is szükséged a legújabb újdonságra, akkor is minden évben vegyél egyet. Nos ebben a játékban az 5 éves design terv régies. - No igen, jogi és üzleti papírja is van a lánynak, és még tovább akar tanulni. A tervezett avulás nála menő téma.

- A hot rod amit építünk, mondjuk 1920as Ford alapokon, vagy 1960as Chevy alapokon az viszont cool. Roppant cool. A chopper építésnél, a cafe racer építésnél éppen így megvannak a klasszikus designok amiket ma is használunk. Ezekhez öltözni, ezekhez designolni a helyet ma is cool. Mint ahogy Jimi Hendrix is tovább marad menő, mint a legutóbbi tehetségkutató óriás faji identitással rendelkező 105 centis keleti törpéje. És nem csak azért, mert az utóbbit a tervezett avulás nevében cseréli le minden médiacég, hanem mert Hendrix gitár skillsoft nélkül is tudott zenéli.

Read More...

Fantalas replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

-Nem tudom srácok, jobbnak kell lenni az ellenfélnél, de ez a régiesség nem a banda stílusa, még az antik szexjátékok csak-csak, de semmiképp sem azok az unalmas régi dolgok, a kép meg maga abszurd, mondjuk egyeseknek nem számít, nem baj az. Dekorációból ha akarunk valamit, akkor már azt válasszuk ami jobban illik hozzánk és ne keverjük a két egymástól eltérő látványt sem csak azért mert régi, vagy csak tartsuk meg a jelenlegi stílusunkat és rockzenével múljuk felül az unalmas bénaságukat, vagy ha régiesre adjuk a mércét mondtam mi lenne szerintem a jó. A jó extrém szexet mindenki szereti, még azok nem bandás lányok is, akik titokban erről fantáziálnak bizonyos határon belül, nem olyan prüd a világ mint 50 éve. Szerintem ez kijelölheti az irányt.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- Ami neked dekoráció, az a másiknak seb. Ami után pár dolog nem feltétlenül úgy működik, mint régen. - Jegyzi meg Jim rámutatva a tiltakozás okára.

- Az új bútorral a hely sem úgy működik mint régen. Eddig a banda rajongói a még tökéletes de a melóhelyükön már leselejtezett bútort olcsón adták. Egy hatos csomag sörért egy szék. Vagy ha jól taktikázunk egy kartonért 5, akkor nem egészen 5 sör ára veszik kárba, ha a bútornak baja lesz. Üveg whisky, láda whisky már más történet. Még akkor is, ha csak a sajátmárkás gagyival számolunk. Lehetnek akiknek fáj a kuponos sörről konvertibilis whiskyre való átállás.

Read More...

PinupGrrrl replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- Dekoráció. Na igen, pár céges csaj melleit is ki lehet dekorálni szépen, ha érted mire gondolok. Ha két óráig viselik a banda színeit, az buli. Nekik is. Ha örökre ott lenne a billog? Már az ötlettől is jajgatnak, ordítanak.

- A szinti, a gitár, a zene is feldobja a helyet, segít toborozni, de holnap mégis azt látjuk, hogy a megszokott helyen vagyunk. A menő bútor drága, és akkor éri meg, ha sokáig velünk van. Kérdés, hogy a menő bútor, dekor, festés és minden drága baromság így mennyire érné meg.

Read More...

TheElf replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 12 months ago

- A klubhelység... Bárinkább többes számban beszélnék róla, hiszen a klubház mérete most sem indokol egységes hangulatot, hamarosan pedig több helyen lesz jelen a banda. A dekoráció fontos. Wendy ügyfelei pedig leginkább neki érdekesek. A civil melót nem feltétlenül jó ide hozni. - Veti fel Aika.

És modern lányként ezzel együtt azt is bemutatja, hogy nem csak a fegyverekhez, de a mátrix számos lehetőségéhez is ért. És még megfelelő kivetítője is van. Amíg elővesz valamit, Donna rögtön kérdez türelmetlenül:

- És a dekoráció?

- A dekoráció meg... Ugye amikor az ügyfél kidekorálásáról van szó, akkor is durvának mutatjuk a bandát, ezzel üzenünk erőt, nem márvánnyal és gránittal. Nem illene hozzánk a franciás elegancia. De az sem, hogy mindent éppen úgy stílus és koncepció nélkül dobunk össze, mint az ellenségeink. Ha a toborzásnál le akarjuk nyomni őket, menőbbnek kell lenni náluk. - Hangzik el egy olyan magától értetődő evidencia amivel eddig nem nagyon foglalkozott senki.

- De az kurva drága, egy jobb csillárért rongyosra kellene kefélni a pinámat - Mutat némi perspektívát Donna. Persze a Lone Star költségvetéséhez szokott Lily láthatóan máshogy gondolja.

Közben látszik, hogy Zoom valahogy természetesebbnek érzi a dekoráció helyett illatokkal megjelölni a saját területet.

- Persze nem vagyunk egy belvárosi ügyvédi iroda, hogy 100-150 éves cuccokkal vagánykodjunk, hiába lenne menő akár a szeszcsempész style 150 éves cuccokkal, akár a második szexuális forradalom korát idézni 100 éves kincsekkel... - A pillanatnyi szünetben más is gondolkodik.

JD persze úgy gondolja, hogy ő ügyvédként szívesen tartaná a klubházban az irodáját, és ha Seattle belvárosától messze is vagytok, Renton belvárosa közel van. De inkább nem szól bele, hanem várja Aika részéről a folytatást.

- Az 1960as évek első szadomazot is kínáló szex klubjainak felszerelése ma már a menő ügyvédi irodák nagy múltját, konzervatívizmusát hangsúlyozó drága kellék, milliókért. Az aranyozott 200 éves szárazbélyegző mellé teszik a 100 éves korbácsot a polcra. - Veti fel Aika.

A képen persze mindenki nevet. A régi részvények, régi pénzek, ősi széf, a szárazbélyegző mellett korbács és szopóálarc a konzervatív ügyvédi irodában. De bármely abszurdnak is tűnik a kép, tényleg ez az a dicső múlt amire sokan vissza akarnak utalni. Amerika aranykora.

- Ügyvédek - Jegyzi meg Lily

- Az ilyesmi tényleg drága lenne. - Jegyzi meg Jim

- És nekünk az igazi, egységes látványhoz nem 2 cucc kellene a polcra. Bármely stílust is keresünk, jönnek a replikák és a saját alkotások. Saját alkotásokat pedig szinte a szemétből is lehet építeni. Viszont látványterv kell hozzá. - Veti fel Aika.

- Az összevisszaság tényleg nem menő. - Jegyzi meg JD (Ginger)

- És ha nem egységes a terep, akkor nehezebb megfelelő rejtőszínre építve rejtőzni - Teszi hozzá Zoom.

Valamit kezdeni kellene a dekoráció kérdésével is majd.

Read More...

Fantalas replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

Pár másodpercig furcsán néz Sheriffre, majd körbenéz.

-Igen, a kis kitérő után persze fontos lenne haladni is, mert a tervek habár megvárhatnak minket, az ellenségek annál kevésbé, ráadásul érdemes előbb túlesni azokon amiken kellhet. Ezek után bizonyos említett kapcsolatok és toborzás kérdéséhez nem tudok hozzáfűzni semmit, nem úgy mint a hölgyek.

Read More...

Boncdoki replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

- Ó, egyetértek. A szabadság olyasmi ebben a világban, amit ki kell harcolni, nemde, barátaim?! - emeli fel időközben harmadszorra is kiürített kávésbögréjét viking kupaként a jelenlevő bandatagok felé. Ezek imádják, ha szabadságharcosoknak állítják be őket, Robin Hoodoknak, akik bevették magukat a sherwoodi betondzsungelbe. Wengnernek semmi hasonló illúziója nincs. A jó hanglatot, azt viszont szereti. Olyakor nem érzi magát annyira koravénnek.
Remélhetőleg itt jön a zajos tetszés, majd snitt.
- Nos, mi itt mind örülünk, hogy rugalmas hivatást választott, különleges ügynök. - pislog végül visszafordulva a lényegi tényezők felé. - Akkor, aszondja... Ha jól emlékszem, a klubhelyiség kidekorálásánál és a hasznos ügyfeleknél tartottunk, nemde? - villant kissé bárgyú mosolyt Wendy - vagy ha az ügynök magára vállalná a válaszadást, emrt végül is ő hívta ide a dominát, akkor Aika - irányába.

Read More...

Fantalas replied to the topic 'Bemesélés 1. rész - A banda klubházában' in the forum. 1 year ago

-Lehet, de azt is mondják, hogy ha szereted azt amit csinálsz és általában, az előadóművészek szeretik, nem csak a pénzért csinálják, a te esetedben meg egyáltalán nem arról, akkor nem vesztetted volna el önmagad, más kérdés, hogy a folytonos hírnév figyelem tud zavaró lenni, lehet ezt értetted az alatt, hogy elvesztenéd önmagad, ebben az esetben ez igaz is lehet.

Nézem én is Aikát is Wendy-t is, az első sorokban közben viszonylagos kényelembe helyezem magam.

-Átlagosnak lenni jobb mint hírességnek, ezt megértem, de abban is van varázs, csak hagyjanak magánéletet is, általában nem szoktak.

Read More...

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Bejelentkezés

Kereső