- Thank you received: 0
Kyarra panaszai
Arra, hogy a karakteredb?l semmi nincs a világban csak a "Jól dobja a sebz? varázslatot meg a kimerülést" szinten jelenik meg, nem sokat lehet építeni. Elárulom neked, a "2 marék kockával dobom az energialabdát" az nem szerepjáték. Pláne nem rugalmas, szociális interakció. És nem arra kell improvizálni.
Mythlore sok dologban meglepett, de mivel neki van végiggondolt karaktere, ott lehetett mire reagálni. Megjelenhetett a múltja.
Neked egy szül?helyed sincs. Csak tápos de értelmetlen számhalmazod. Amikor lenne lehet?séged ezen változtatni nem teszed meg. Innen senkinek nem tehetsz szemrehányást, hogy más miatt nincs szerepjáték. Ahhoz, ugyanis neked is kellene tenned valamit. Pl. kitalálni, hogy a karaktered hol született. Milyen nemzetiség?. Hogy áll a dolgokhoz. Hogyan jelenik meg a totemed jelleme.
Ahhoz partnernek kellene lenni a mesél? mellett. Nem azt hazudni, hogy egy eredend?en b?nözés ellen küzdeni hivatott karakterhez annyira nem illik a nyomozás, hogy egy b?nöz? kapcsán 3 adatnak utánanézzen, hanem pl. megcsinálni a naplódat rendesen és a jelenlegi eseményekhez igazodni.
Mert bizony akinek nincs jelleme, nincs háttere, nincs személyisége kitalálva, az könnyen tud akár Jimékhez, akár máshoz is köt?dni. Akár más JKval (Pl. Mythlore) szót váltani. De ugye a nem létez? személyiségére nem lehet másnak direktben építeni. Kiváltképp nem akkor, ha szerinted a totem miatt kötelez? jellemvonásokra építés nem azt teszi lehet?vé, hogy kijátszd ezeket a kötelez? jellemvonásodat, hanem közlöd ett?l nem megy a tizen sok kockás, nagyot sebz? szerepjátékod...
Ennyit amúgy az improvizálás, alkalmazkodás kérdésében.
+ Ugye ezért is lenne fontos átlátni mihez és hogyan viszonyul a karakter. Ezért lehetne a megbeszélt napló alapján hozzád is alkalmazkodni. Amit viszont nem sikerült leírnod. Sem a személyes vonalat, sem a nyomozási adataidat.
Please Log in or Create an account to join the conversation.
Kyarra wrote: Lol
Én tudom mi a hibám. Az hogy km-nek partnernek kéne lenni itt vagy ott fel se rovom neked, mert nem érted úgyse.
De itt abba is hagyom hiába kapálodzok ahogy látom és szombaton ne várj.
Rendben. Nem várok.
Kérlek szépen, a partnernek lenni az kétirányú dolog. Ha valaki az el?re megbeszélt dolgokat következetesen leszarja, majd ezek után személyeskedik. Mindezt úgy el?adva, hogy 2 karakterhez nem illene a nyomozás (ami effektív hazugság). Pedig pontosan tudja, hogy a karaktere [i:fl5j6jzk]kötelez?en[/i:fl5j6jzk] harcolna a b?nözés ellen. Másik karakter is nyomozósabb. A harmadik aktívan nyomoz.
Kérlek szépen, úgy elvárni, hogy a [i:fl5j6jzk]te nem létez? jellemedre, hátteredre[/i:fl5j6jzk] legyen reakció, hogy te a származásodat nem vagy képes felírni, semmilyen hookra nem reagálsz...
Ott nem a KM nem partner. Hanem [i:fl5j6jzk]Te[/i:fl5j6jzk] nem vagy az. Hanem egy személyesked?, mocskolódó, hazudozó vérpistiként viselkedsz. Ebben pedig ne is várd, hogy partnered legyen bárki is. Uram bocsáss, aki képes gondolkodni az látja: A KM csak annyiban partnered, hogy pl. jelezte, ha a karaktered emiatt sem m?ködik engedi, hogy átírt. Engedményt tett. Neked viszont [i:fl5j6jzk]ez[/i:fl5j6jzk] nem kellett, eszed ágában sem volt azt mondani, ok akkor tegyük rendben a karaktert. Csak az, hogy a KM nem partner a tizensok kockával dobod a nagyot sebz? varázslatot a nyomozós kalandban c. koncepciódban, miközben te személyeskedsz és hazudozol.
Elhiszem, hogy a véróvoda szekciónak hiányzik a "Leszarom milyen a karakterem de sok kockával dobja a nagyot sebz? támadó varázslatot" cím? helyzet kijátszása, de ha nyomozós kalandot beszélünk meg akkor nem ebben kell partnernek lenni.
Szerinted hiányzik nekem a [i:fl5j6jzk]véróvoda[/i:fl5j6jzk] szekció?
Nem kívánok példa lenni mert szerintem nem vagyok rá alkalmas.
Igen, Mythlore-nak van múltja. 10 éves múltja velem. Iszonyat er?sen köt?dök hozzá tehát egyértelm? hogy brutális mélységben élek át mindent ami vele történik, persze hogy el?bukkannak a múltamból dolgok...el?re szóltam hogy ez egy ilyen karakter. Ha egy játék el?tt megalkotott karaktert hoztam volna, egyértelm?en más lenne a helyzet, nem értékben különbözik a két karaktertípus természetesen, mert ha nem lehene kezd? karaktert hozni akkor mindenkinek csak egy karaktere lenne egész életében... (nekem pl három van, de ez egyéni szoiális probléma.)
Azt is mondtam el?re hogy én régen is írtam róla, mármint Mythlore-ról és most is fogok, de ez nem akarta azt jelenteni hogy most aztán mindenkinek kell, vagyis én nem akartam ezt sugallni. A naplómban nem sok van a nyomozásról, ez nem detective log, hanem egy ER?SEN szubjektív megélése az eseményeknek.
Meglehet?sen rosszul érzem magam emiatt az egész kialakult helyzet miatt mert én korántsem látom úgy hogy én oly sokat megtudtam volna, oly sok mindent kinyomoztam volna (err?l is el?re szóltam hogy nem vagyok nyomozó), s?t kicsit lelkiismeretfurdalásom is volt amiatt hogy a személyes sztorimmal, aminek felbukkanásán egyébiránt meglep?dtem, esetleg másokat kevésbé juttatok szerepjátékhoz, merthogy ugye az én kínjaim nem köt?dnek a kalandhoz... perszue, érdekes és "élvezetes" volt a saját részem számomra (mondtam már mennyire fontos nekem M sorsa?), de én csak egy vagyok a 4 játékos közül...
Túl sok volt már a személyeskedés és ez nagyon nem tesz jót az egésznek.
Mythlore out.
- Exugent mortui et ad me veniunt, et mugire solum, manesque exire sepulchris -
Mythlore wrote: mert én korántsem látom úgy hogy én oly sokat megtudtam volna, oly sok mindent kinyomoztam volna (err?l is el?re szóltam hogy nem vagyok nyomozó),
Ez igaz. Viszont te nézted át az összes bizonyítékul szolgáló videót és aktát az elején.
Te asszociáltál a múltadban lév? dolgokra és kerestél analógiákat.
Gondolkodtam, lel?jem-e most a poént de megteszem.
[i:1xrwf39f]Tir [/i:1xrwf39f]felbukkanása [i:1xrwf39f]nem volt véletlen[/i:1xrwf39f], ha már a múltadhoz fordulsz az eset kapcsán. Ugye volt ott analóg motívum amit el? lehet hozni. Az ottani hercegek közötti politika a sok tekintetben analóg a cégvezet?k közötti politikával. Akadnak hazugságok, ügynökök, feláldozható emberek. Ha a múltadról beszélve ez el?re kerül, akkor megannyi lehet?ség lesz arra rájönni, hogy bizony Reynolds is egy ilyesmi játszmának a része. Ott is van a "22. gyalogos ezred" amit éppen ki akarnak készíteni és Reynolds ennek a játszmának az eszköze.
Ezt ezen a szálon fel lehet ismerni, és onnan bizony az egyszer? bicskás is utána tud nézni pár névnek.
Viszont nem vagy nyomozó, nálad nem tudom elvárni, hogy nézz utána a cégnek már az elején. [i:1xrwf39f]Mégis, a 4 fontos lépésb?l 2.5-öt te tettél meg els?ként. [/i:1xrwf39f]Hiányzik a konfliktus valós természetének tényleges felismerése után 1 cím és pár golyó.
Az egyik fontos kérdés minden szerepjátékban, hogy a [i:1xrwf39f]jó szerepjátékot[/i:1xrwf39f] hogyan jutalmazzuk. Furcsa lenne, ha valamely karakter fejébe teleportálna tudás és tapasztalat a jó szerepjátékért. Ugyanakkor részben a napló, részben, hogy a többiek OOC taktikázása közben is figyeltél a szerepjátékra ért "jó szerepjátékért" valami jutalmat. Mit lehetett tenni? A szerepjáték jutalmaként olyan egyéni száll szöv?dött a történetbe, ami közelebb vitte a karaktert mind a saját céljaihoz, mind a kalandban lév? célokhoz. Ugyanakkor célt is adhat neki.
Nem egészen véletlen ez, hanem a jó szerepjáték tudatosan kiosztott jutalma.
Eddig a kalandhoz szükséges 4 nyom közül 3 olyan van ami egyértelm?en a te [i:1xrwf39f]szerepjátékosi teljesítményed[/i:1xrwf39f] okán került a csapathoz. Mert te tartottad magad ahhoz amit a csapat megbeszélt.
A Damien féle mesér?l lehetett gondolni el?re, hogy nyomozós lesz, lévén mindannyian full átlag emberek voltunk, és köztudott, hogy ilyen full átlag emberek, mint akiket játszottunk nem túl sok eséllyel indulnak egy vámpír ellen, tehát az agytekervényeinket kellett használnunk, és némiképp csapatban kellett dolgozzunk, amit kiválóan eljátszottunk, azaz a tényez?t, hogy mennyire alkalmatlanok rá a karaktereink. : ))
Engem speciel szeretnek WoD-ba dobozolni, de sok helyen olyan szinten dobozolnak be, hogy pl kikérik a véleményem Vampire -rel kapcsolatban úgy, hogy tudják, hogy nem a kedvencem az a játék. Szóval a dobozolás nem feltétlenül rossz, ha nem csak azt tudják rólad, hogy kedveled a játékot, de azt is, hogy kened-vágod a rendszerét, háttérvilágát. : )
DnD-s dobozolásra rátérve, bennem speciel az merült fel, amit már el is mondtam, hogy többnyire csapatban gondolkodsz, jóhiszem?en tekintesz a másik karakterre, vagy éppen ellenkez?leg gonoszként, de szürke árnyalat nincs. A DnD-re jellemz? a konkrét kategorizált jellemek miatt az, hogy mindenkit valamilyen jellemkategóriába dobozoljunk játékosként, amikor találkozunk a karakterével. Ezeket a dolgokat nem mondod így ki, nem is feltétlenül gondolsz rá, de maga a DnD-vel való hosszú játék eredményezi, hogy amikor az ember viszonyulni próbál egy más játékban bármihez, akkor el?jönnnek benne ezek a kategóriák, és ekképpen írja le saját szemszögét teljesen ártatlanul, nem is tudja, hogy ez történik vele.
A csapatban való gondolkodás mellett el?jön az ellentett is, hogy h?sként gondolkodsz, tehát, amikor csapatra lenne szükség, és ki kellene kérni mások véleményét, segítséget kérni, akkor te inkább elmennél magad megoldani a dolgot, ez is DnD-s viselkedésmód, tehát a vagy egyedül vagy mindenkivel megoldás, nem az arany középút. Ezeket a dolgokat f?leg Off Topicok olvasásából sz?rtem le, tehát pont nem a játék közben tanúsított viselkedésb?l.
Nekem, mint mondottam volt így jött le, de ebben még azért több is van, egyel?re ennyi jutott eszembe, majd még gondolkodom rajta. Igen, lehetséges, hogy tévedek, de eléggé nehéz egy érzést szavakba öntenem, úgyhogy ennyi jött össze pillanatnyilag, és más lehet más szavakkal fogalmazná meg ugyanazt az érzést, amiért esetleg bedobozol, de ahogy az elején is mondtam a magánélet fontosságának eljátszása miatt elindultál kifelé a dobozból, ezt már az én játékomban is számtalan alkalommal bebizonyítottad, s nem csak ezzel. Szóval szerintem nem rossz néven kell venni a dolgot, hanem továbbra is puhatolózni, ahogy teszed, hogy megtudd a probléma lényegét, és eldöntsd magadban, hogyan is tovább. : )
If you want truly to understand something, try to change it. - Kurt Lewin
"The night is dark and full of fhtagn!"
Kösz a hogy leírtad, gondolkodom rajta én is. Dnd-s kategorizálás vagy se próbálom azért nem jellem szerint megitélni az embereket, hanem tetteik szerint. Vélül is az a legtisztább.
A h?sként és csapatban gondolkodásra. Na igen most offból az jött le biztos hogy magunk kívánjuk megoldani a dolgot, úgymond mindenáron. Pedig ez nem igaz, csak épp a csapat öszes tagjának elege volt abból, hogy konkrétan eddig mindenhez kellett npc vagy céges segítség és nekünk nagyon kevés szerep jutott a nyomozáson kívül. Konkrétan elf szerint jó els? kalandnak, ha kezd? karaktereket és tapasztalatlan jk-kat megacég ellen küldeni egy olyan küldetésbe, ami tényleg nagy háttértudás igényel. De mivel ez nincs meg, jönnek a mindentudó npc-k. Nem volt olyan amikor tényleg mi oldottunk volna meg valamit. Ez így nem fair játék. És nem is élvezetes.
Plusz még ott volt hogy alkottam egy közel se tökéletes karaktert ,amivel én se voltam elégedett és nem bírtam kijátszani. Nem segített volna rajta, ha átírom se.
És csak azt mondanám hogy Elf irásából igen sértés a dnd-s megbélyegzés, mert ? primitívet ért alatta, míg te valami teljesen mást. Emberek vagyunk, különböz?en gondolkodunk, ez meglátszik azon is, hogy ki mit ért egyes kifejezéseken.
Útvonal
- You are here:
-
Home
-
Forum
-
Kalandmestereknek
-
Kalandgyár - Light
- Kaland kellékek
Aktuális gondolatok
Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?
Cookie kezelés
This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.
You have declined cookies. This decision can be reversed.
You have allowed cookies to be placed on your computer. This decision can be reversed.

How to resolve AdBlock issue?