Kyarra panaszai

More
13 years 11 months ago #2662 by TheElf
Replied by TheElf on topic Kyarra panaszai

Kyarra wrote: Például azt amikor a kamerákat telepítjuk és én lettem volna az ügynök. Nekem az a rséz hiányzott. Nem volt mellettem npc akivel el lehetett volna beszélgetni. [u:2nn03gjf]Senki.[/u:2nn03gjf] Kivéve Aikát

Kapcsolatok:
Meg egy bandát. Amib?l Jimmel pl. Mythlore lelkizett.
Meg egy telefonon elérhet? kapcsolatot.
De Aikával más tudott beszélgetni

Uram bocsáss: Elmentek kamerát telepíti, messzir?l látszik az álca. De NJK ott nincs, hogy beszéljetek vele. Miután te ha IC megszólítanak OOC taktikázol, és nem csak te... Itt nem hiszem, hogy "nagyon" ki akartad volna játszani a karakteredet. F?leg azért, mert [i:2nn03gjf]amikor a karakterek terveztek, bármire szólt bele bárki In Character, te a csapaton belül OOC beszéltél. Végig.[/i:2nn03gjf] Uram bocsáss, ezek a csapattagok amikor te csak OOC beszéltél, cselekedtél, stb. nem voltak ott? Nem tudtál IC megszólalni?

És ne feledd látjuk a karaktert.

Kyarra wrote: Ez a te elképzelésed a nyomozásról. Ez ami egy kezd?!!! karakternek nem való. Vagyis ha koncepció van amir?l másnak tudnia kéne a te fejedben született meg és nem osztottad meg mással. Ez lila g?zös dolog tudod ugye?

Ja, Miss Kyarra. A nyomozás nálad nem a nyomok megnézéséb?l áll, hanem a sok kockás t?zlabdából. No komment.

Az, hogy "ugyan ez nem venné le a hátrányát, de addig hisztizek míg nem kell kijátszani" és a törpe el?nyeit anélkül kapod meg, hogy törpeként játszanád ki a karaktered bizony, hogy tápolás.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 11 months ago #2663 by Kyarra
Replied by Kyarra on topic Kyarra panaszai
Értem. Tehát a te fogalmaid szerint az hogy költöttem rá és felvettem az emberi kinézet el?nyt az tápolás.

Kíváncsi voltam mi szerinted a becsületes karakter. Belenéztem az itteni magus kalandba és hidd el elkezdtem röhögni. Ha én a te wier boszorkányoddal röpülnék mindenhonnan, Ha én tápolok akkor te vagy a tápolás istencsászára. És ez csak a kilométer hosszú varázstárgyaid megtekintésekkor esett le nekem. Biztos a kis fenekében egy mozdony viszi utána a tárgyait. Szóval "isten Bocsáss" te vagy itt aki nem ismeri a hibáit nem én.

More
13 years 11 months ago #2664 by TheElf
Alapvet?: Különbség. Ha valaki a varázstárgyak m?ködésével kapcsolatos kutatásokat végez, akkor amit el tud készíteni az jó eséllyel [i:318j1abo]el kellett, hogy készüljön[/i:318j1abo] életcélból. F?leg, ha a kalandmester közli a te dolgod olyan er?s karaktert hozni ami miatt túlélhet egy 3. szint? csapat egy olyan kalandot, ami reálisan 10. szint alatt nem menne. Mindezt úgy, hogy a felírt tárgyak jelent?s részénél felmerül. "Ez meg minek", hogy mi az ami nem hasznos a kalandban, értelmetlen. Miért nincs [i:318j1abo]varázsfegyver[/i:318j1abo] amikor azt a kaland kiírásában javasolta a KM maga is? - Amúgy a tárgyak jelent?s része nem is hordozott varázstárgy, hanem kutatásra, stb. van elkészült. A jelent?s részét a tárgyak értelmetlen is lenne vinnie

Csak a darabszámok kapcsán: [i:318j1abo]Az egyetlen gyógyítás több heti ellenséges területen, sok harccal a gyógyital.[/i:318j1abo] Az egész csapatét nekem kell elkészíteni. Az a kérdés, hogy hány üveg. Amúgy mindennek megvan pontosan a helye.

Nálam minden olyan szerepel, a kísérletként, kipróbálásra megcsinált amulett?l (ami szekrényben pihen tehát nem nyújt el?nyt) az utolsó sminkceruzáig ami megmondja ki a karakter.

Nálad ilyen nincs. Csak amivel sok kockával dobva hatékonyan tudsz ölni.

Mindenki eldönti melyik a tápolás.

More
13 years 11 months ago #2665 by TheElf
Ja, és a sikerélmény kapcsán még egy apróság: A sikerélmény attól sikerélmény, hogy meg kell dolgozni a sikerért. Hogy elvárás van mögötte.

Te itt oldalakon át azon hisztizel, hogyha az összes kalandmodul esetében kötelez? elvárás a kaland elején kapott infoknak utánanézni. Mert a játék kapcsán minden azt mondja, enélkül meghalsz... Teljesen kezd?kt?l is elvárás ez. Nos akkor egy deklaráltan nyomozós kalandban szerinted ennek a felét elvárni. Nem azért nincs infód, mert kezd? vagy. Azért mert nem néztél újra. Ha az info hiány miatt hisztizel, magadból csinálsz hülyét. Mert uram bocsáss, hol sikerélmény az, hogy "jó, nem csinálod meg annak a negyedét sem, amit a rendszer a világ a teljesen kezd?t?l elvár, 1 hónap után sem nézel utána a saját karaktered szokásainak, de dobj sok kockával, megoldottad a kalandot" alapon kapsz ingyen eredményt. Sehol, mert nincs mögötte elvárás. Sikerélményt csak annak lehet adni, aki hajlandó tenni is valamit érte.

De a karakteredet is kitárgyaltuk. Abba aztán senki se élte volna bele magát. E téren is kellett volna a karaktereden gondolkodni, vagy talán kérdezni, mert nincs instant sikerélmény.

Pontosan tudom viszont azt, hogy a D&D annak idején a wargame m?fajból n?tte ki magát, és Roleplaying Wargame titulus is el?bb jött mint a Roleplaying Game. Itt alapvet? koncepció az volt, hogy a normál wargamekt?l eltér?en megjelent a csapat, ahol mindenkinek konkrét szerepe volt. Igen, ez a D&D 4 Combat Role koncepciójával azonos volt akkor. Volt egy olyan történet, amire végig lehetett f?zni a harcokat, stb. és nem volt elvárás az, hogy a karakter bármikor is gondolkodjon. Nem volt elvárás, hogy személyisége legyen. S?t az volt elvárás, hogy bármi is a kaland, vigye a harcértékeit, verje végig az ellenfeleket, hogy dungeon vagy kastély, hogy kincskeresés vagy nyomozás van a háttérben az mindegy. Ez akkor teljesen normális volt.

És uram bocsáss, ebbe bele is fér, hogy egy nyomozós kalandban az információknak dönt?en nem nézel utána, fel se jegyzed ?ket, csak mész el?re. Egy gyönyör? klasszikus dungeon crawl jelleg? modulba belefér. Ezt pedig egy ideje a D&D vissza akarja hozni, abban biztosan jól szórakoznál.

El lehet mondani, hogy te lusta vagy utánanézni a világnak. Nem akarsz a kalandban dolgozni, kooperálni a mesél?vel, nem érdekel, hogy itt a rendszer és a világ szerint kötelez? a legwork. Nálad a nyomozás során se kelljen az információkat értékelni, csak mennél el?re. Nem vagy hajlandó se azt leírni mennyit tudsz (mert nem látok a fejedbe), hogy lássam mikor nem haladsz és mikor játszod el a tudatlant, nem adsz lehet?séget hogy reagáljak. Neked a játékhoz ez túl sok munka. Vagy megegyezünk, vagy nem.

Ellenben aki nyomozós kalandról szóló cikk kapcsán el?adja, hogy a nyomozás megöli a szerepjátékot és ezzel másokat is megtévesztene, az nem korrekt. Az, hogy tendenciózusan másnak állítasz be dolgokat, mint amik... Nos az szintén nem korrekt. Nem az a baj, hogy D&Ds vagy játékosként. Az más igényeket, más célokat szolgál ki mint sok szerepjáték, te tudod téged mi szórakoztat. Az a baj, hogy emellett inkorrekt és destruktív vagy.

Felesleges azon vitatkozni, hogy tendenciózusan, más oldalon is, el?jött a D&D viselkedés, és így nem tudsz és nem is akarsz információt értékelni, nyomozni, gondolkodni. Ez esetben egyszer?en egyszer?en inkompatibilis vagy sok játékstílussal, sok játék esetén megjelen? elvárásokkal. Nem baj. Van olyan játékstílus ami meg nekem nem fekszik. Vagy Solonak. Vagy másnak.

Felesleges, hiszen nem ott van a baj veled, hogy milyen stílusban játszol. Hanem alapvet? jellemhibákkal van a gond. Aminek nincs köze sem a Shadowrunhoz, sem a karakterekhez, csak hozzád. Ahhoz, hogy te milyen ember vagy.

1. Megbeszélünk valamit, te nem tartod be, szívsz a következményei miatt, gyalázkodva támadsz.
2. Más témát mész rombolni mert nem kapod meg a kis ingyen sikeredet
3. Itt is miután rád bizonyítottam, hogy hol hazudsz máshonnan keresel lehet?séget a személyeskedésre, a hátteret elfelejtve.

Na az ilyen viselkedés az ami arról szól, hogy ember módjára viselkedni nem igazán akarsz. A csak ártani kívánó, hazug, személyesked? alakra valóban nem a D&Ds doboz illik, hanem pl. a féreg. A D&Dsekt?l elnézést kérek, hogy az ? dobozukat használtam rád!

More
13 years 11 months ago #2667 by TheElf

Bannolj ki mert úgyse viseled el az igazat. Én meg nem kívánok ezen a lapon bármit is csinálni. Van nekem olyan ahol nem így m?ködnek a dolgok.
Vagyis nyaljál be tövig te gyökér.

Az idézet Kyarra-tól származik. A hasonló stílusa azt hiszem sokmindent elmond.

Eddigi intézkedések:
  • Szóban megkérve Cthulhu-s cikknél, hogy bár megértem a személyes indíttatását, ett?l ne postoljon félrevezet? információt.[/*:m]
  • Többször jelezve: Amíg a témában valótlan dolgot ír cikkhez kénytelen vagyok válaszolni. Szorítkozzon az igazságra, írjon kulturáltan.[/*:m]
  • Többször jelzés ellenére önmagának is ellentmondva személyeskedik. Ha érve van azt szívesen látjuk. Ha valaki megcáfolt dolgot ismételve személyeskedik, akkor azt viszont szankcionáljuk. [/*:m]
  • A kifogásolt hozzászólásai változtatás nélkül áthelyezve, figyelmeztetés szankciót kap moderátori közlés figyelmen kívül hagyásáért. Bizonyíthatóan hamis vádaskodásért.[/*:m]
  • A moderációval kapcsolatban korábbi sért? PMért második figyelmeztetés szankciót megkapja. Ez "troll" megjelöléssel és további szankciókkal jár-
    • Mivel a problémai rossz helyen való el?vezetése problémát okoz, ezért moderátori jóváhagyáshoz kötve a hozzászólása a legtöbb területen (A groups / csapatok kivételével pl)[/*:m]
    • Többi adminnak a probléma jelezve.[/*:m][/list:u][/*:m][/list:u]
      Jelenlegi intézkedés kapcsán mérlegelt szempontok:
      • Itteni kalandra (Pista bácsi a nagy öreg) jelentkezett, az ottani játékosok miatt nem célszer? kitiltani.[/*:m]
      • Figyelmeztetés ellenére újabb csúsztatás / hazugság. Törpe faj kapcsán látványosan csúsztat. Az ilyen rendszeres csúsztatásért eddig jeleztük kitiltás jár.
        • A megvettem, vettem el?nyt más küls?ért, stb. kapcsán azt a látszatot kelti mintha itt ? a dolgon pontot vesztett volna.[/*:m]
        • Valós számítás: Törpe faj 5 pont. Emberi küls? 1 pont, de a méret miatti árkülönbséget nem csökkenti. Törpe faj 4 pontnyi tulajdonságot ad, amit a karakter alkotásnál 8 pontba kerülne megvenni. A tulajdonságok faji maximumát hasonló mértékben emeli ami akár újabb 8 pontba kerülne, de ebb?l 1 faji maximum emelkedést használ csak ki rögtön, ez minimum 2 pont. Erre jön a törpe h?látása. Ennek kapcsán a faj hátrányát (más méret? felszerelés kell) nem játssza ki, mondván az ? törpéje "nem szokványos méret?". A "6 pontért 16 pontot kérek, és infralátást, de a vele járó hátrány kapcsán addig hisztizek míg nem kell kijátszani" helyzet bizony furcsa[/*:m][/list:u]
          [/*:m]
        • Ismételten más témát igyekszik annak háttere, az ottani hivatkozások nélkül behozni, hátha nem olvasunk utána, hátha lesz valaki aki elhiszi a személyesked? hazugságait.[/*:m]
        • Feltételezhet?, hogy olyan dolgokra is újra és újra vissza kellene térni, amiket már megcáfoltunk, újabb témák kapcsán vinné át a fenti tevékenységet. Ezzel nem kívánunk foglalkozni, mérlegelnünk kell a megel?zés lehet?ségét. Ez további korlátozásokat, kitiltást indokol.[/*:m]
        • A fenti PMben történ? reagálás önállóan is kitiltást ér.[/*:m][/list:u]

Döntés: Ameddig csapatban van bárhol az oldalon addig kitiltás nem lép életbe. Ha ez alatt a hibáit jóvá teszi, akkor a korlátozás id?vel levehet?. Addig azonban olyan hozzászólásai amikben nincs objektív, tisztességes érvelés, és nem egy játékon belüli hozzászólások a továbbiakban nem engedünk ki. Kyarra így amennyiben ezt nem objektíven teszi a vitához a továbbiakban hozzászólni nem tud. Ha játékok, kalandok okán nincs ok a szankciók felfüggesztésére, nem kezd el kulturáltan érvelni, akkor a 30 napos kitiltás moderátori intézkedés lép életbe. 180 napon belül következ? probléma esetén ez végleges kitiltásra változik, a problémás üzenet jóváhagyása nélkül is.

More
13 years 11 months ago #2678 by Sol
Replied by Sol on topic Kyarra panaszai
Kyarra Rendben. : )

If you want truly to understand something, try to change it. - Kurt Lewin

"The night is dark and full of fhtagn!"

Time to create page: 0.589 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.