Az USA Legrosszabb városa

More
14 years 5 months ago #1758 by TheElf
Replied by TheElf on topic Az USA Legrosszabb városa
Hamar eljutsz a rend?rségre, ahol legnagyobb meglepetésredre látod az állományban vannak hölgyek is és nem csak a diszpécser, hanem jár?r is. De hamar eljutsz a f?nökhöz, Bill-hez, aki szívesen lát, de egy kicsit kiábrándít. Az üveg amit a kialakítása alapján gyógyszeres üvegnek tartasz, valószín?leg valóban a [i:1ic7nfqm]gyógyszertárból[/i:1ic7nfqm] származik, vagy a bázisról, hiszen mindkét helyen ugyanonnan rendelik meg ezeket az üvegeket. De nem hinné, hogy gyógyszerrel éltek volna vissza, szerinte más magyarázat van az üvegre: A gyógyszerész egyúttal a város "vegyésze" is, hígítótól kezdve, sok más vegyszerig, tömít?anyagig kénytelen szinte mindent árulni az öreg Joe bácsi. Ha drog lenne, az inkább a dokihoz köt?dne, vagy a bázisról kicsempészett apróságokhoz. Így szerinte semmi gond nem lehet.

De ha ráérsz akkor nem ártana beszélnél Sarah-hal, ? lesz valószín?leg a társad.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
14 years 5 months ago #1759 by Nyarlathotep
"Ez a hely sem lehet egy South End." jegyzem meg magamban, amikor észreveszem, hogy itt vegyes az állomány. Ahol a n?ket is komolyabban beengedik, úgy hogy akár meg is sérülhetnek, ott biztosan nincs túl sok esély erre. Nyugodt, Isten háta mögötti porfészek, ahová megéri elrekkenteni a katonai bázist. Elvileg itt a kutya se keresné, amikor pedig mégiscsak megtalálja valaki, akinek nem kéne hát nem rend?rt fognak hívni. Közben igyekszem odaköszöngetni a leend? kollégáknak, hisz ezért jöttem ide. Bemutatkozni.

Csak mosolygok a dolgon,meg a saját paranoiámon, amikor Bill közli, hogy ez az üveg gyakorlatilag nem jelent semmit sem. Ugyanúgy lehetett rozsdamaró, mint ahogy gitt vagy valami más is. Megpróbálom elütni egy viccel az egészet, hogy én vagyok az az újonc akinek mázlija volt és gondolta, most is az lesz. Azért rákérdezek a helyi "foglalkoztatottságra" is, azaz hogy mennyire rohangáltatják a detektíveket, milyen mérték? a b?nözés.

Bill tanácsa után úgy döntök, hogy megkeresem Sarah-t is és mivel detektív, bizonyára van irodája is, az is lehet hogy egyszer már elmentem mellette, így csak körbe kell menni az irodák el?tt és leolvasni a névtáblákat. Elköszönök és megyek megkeresni az irodát, ahol halkan kopogtatok, ha látnék benn valakit.

Csapat riadó!

More
14 years 5 months ago #1762 by TheElf
Bent van, a maga módján csinos n?, hosszú vörös hajkoronával, fehér b?rrel, amit még a sivatagi nap sem tudott igazán barnítani. A ruhája kell?en formális ahhoz, hogy szükség esetén tiszteletet parancsoljon, de valahogy mégsem nézed ki bel?le, hogy igazi detektív lenne. Legalábbis az els? pillanatban. Bár egy hölgyb?l eleve nehezen nézed ki, hogy b?nöz?k után rohangálna.

Kedvesen üdvözöl, és bemutatkozik.

- Hello! Itt nem hiszem, hogy egy formális üdvözlés keretében az állomány el?tt mutatnának be minket egymásnak. Sarah Cole vagyok, detektív, és minden valószín?ség szerint a társad.

Kezet nyújt, és mosolyog.

- Ha jól tudom te katonai nyomozó voltál. Nekem Vegasban volt némi feladatom, de valahogy jobban élvezem az itteni rend?ri munkát, mint a piti kockacsalók üldözését a kaszinók érdekében.

Ahogy a köszönés és bemutatkozás után körbenézel hamar észreveszel számos kiírást, adatot, amint látod, bár kisváros ez, mégis lehetnek itt is lezáratlan ügyek. Többek között egy gyilkosság a vasútállomáson... Legalábbis a nagy, feketefehér fényképek err?l árulkodnak.

More
14 years 5 months ago #1772 by Nyarlathotep
A formális ruha kapcsán tényleg nehezen elképzelhet?, hogy a hölgy rohangálna, de ezt t?lük nem is szokták elvárni a fizikai fölmérésen kívül. Tehát ki is írhatom magamra, hogy "Flatfoot Patrol".

-"Pedig már el?re vártam a beiktatási ceremóniát..." mondom mosolyogva amikor Sarah azt említi, hogy nem lesz formális bemutatkozás. "Alden Whitman." mutatkozok be én is és kezet fogok vele.
-"Örvendek. Hát a katonai nyomozó az kicsit túlzás, inkább katonai ügyeletes mázlistának mondanám. Tudod, az a nyavalyás pont jókor jött szembe. Ez úgy megy, hogy az is megkapja azt a Bíborszívet, aki elvéti az ugrást és eltöri a bokáját, meg az is akit lel?nek." bagatellizálom el egy kicsit viccesen a dolgot, már csak azért is, hogy nehogy az legyen a vége, hogy a nagy katonai Sherlocktól várják a megoldást, mint isteni kinyilatkoztatást.
-"Pedig azt hittem Vegas érdekesebb volt. Eléggé eldugottnak t?nik ez a város ahhoz, hogy ne nagyon történjen semmi, népesség ide vagy oda."
-"OKé, tévedtem..." jegyzem meg amikor meglátom a lezáratlan gyilkosságról szóló aktát. "Látom itt is igaz, hogy az ördög sosem alszik..." mondom, a kezemben lév? fényképpel az aktára mutatva, miközben gyorsan átfutom az ügyet, hogy legalább az eddigi dolgokkal tisztában legyek.

Csapat riadó!

More
14 years 5 months ago #1773 by TheElf
- Vegas [i:3hj0xmb8]önmagában[/i:3hj0xmb8] nem lenne unalmas, de ott bizony akad akire rásütik, hogy "traffic", és ugyanazt a rutin feladatot csinálja éveken át. Énrám a kaszinókban el?forduló stiklik felderítését osztották. És hidd el, a 15. ugyanolyan próbálkozót elkapni unalmas. Itt viszont nincs ennyi osztály, a traffic és a homicide éppen ugyanaz a két detektív. Igen, ezek mi lennénk.

- A lány pedig egy igazi [i:3hj0xmb8]szovjet[/i:3hj0xmb8][i:3hj0xmb8] szépség[/i:3hj0xmb8] volt, legalábbis sokak szerint. Bár mások inkább a [i:3hj0xmb8]vékonyabb lányokat[/i:3hj0xmb8] keresik. Hogy "comrade Stalin" alatt, hogyan jutott elég ételhez, megfelel? útlevélhez, sok más aprósághoz, az jó kérdés. A kiléte és számos dolog viszont nincs benne az aktákban, egyel?re nem akarjuk, hogy egy [i:3hj0xmb8]szovjet állampolgár [/i:3hj0xmb8]legyen az USAban egy felderítetlen gyilkosság áldozata. És bízzunk benne, hogy a gyilkos nem amerikai. Amint látod a gyilkosság, és ami el?tte történt szegénnyel az csúnya ügy. De [i:3hj0xmb8]gyanítom[/i:3hj0xmb8], hogy nem minden az aminek látszik.

- Lena Kunics Ivanova múltjáról keveset tudunk, jelenér?l még annyit sem. Ellenben helybeli ellenséget valószín?leg nehezen szerzett, nem volt rá ideje. Ha pedig [i:3hj0xmb8]régi ellenségei vannak egy titkos katonai bázis környékén[/i:3hj0xmb8], és nem tudjuk ki is jön az ? hazájából, akkor bizony komoly kockázatokkal kell szembenézni. [i:3hj0xmb8]2 nap alatt viszonylag keveset tudtam meg[/i:3hj0xmb8], és még kevesebb van az aktákban.

- Az ifjú hölgyet meger?szakolták, megkínozták, megölték. Mondhatnánk azt, hogy akadnak furcsa gyilkosságok, olvastunk Los Angeles "vérfarkasáról", ahogy a sajtó nevezi, de [i:3hj0xmb8]a legrosszabb gyilkos is volt kezd?[/i:3hj0xmb8], ha nem volt hasonló eset, a gyilkos mégis profi, akkor nem mondanám azt, hogy egy kezd? gyilkos els? áldozata lenne. [i:3hj0xmb8]Megérzés.[/i:3hj0xmb8] Vagy inkább úgy is mondanám, matek. Semmi sem zárja ki [i:3hj0xmb8]önmagában[/i:3hj0xmb8] a kezd? gyilkost, de összességében valószín?tlen. És még inkább valószín?tlen, hogy egy kezd? gyilkos "típusa" egy orosz szépség lenne, és azt itt keresné. Másra gyanakszom. ???????? ??????????? ??????????????? ???????????? mondja szinte tökéletes nyelvtudással.

Kirak eléd egy üveget, pont olyat amit te otthon találtál.

- Van egy apró elméletem. Ugyanazt a fajta üveget használják sokszor a bázison, mint a helyi gyógyszerész, és sokan sokféle vegyszert tárolnak benne. Egy munkás pedig [i:3hj0xmb8]felt?nés nélkül[/i:3hj0xmb8] cserél össze véletlenül két látszólag üres, vagy hasonló porral töltött üveget, így számos titkos vegyület kijuthat a bázisról. Könny? ezeket cserélgetni. Elviszi egy helyre a fest?, utána a vízvezeték-szerel? tovább viszi, stb. Könnyen eljut olyan emberhez aki elég távol van a bázistól, hogy ne feltétlenül vegyük észre, ha hazajuttat némi mintát valami "titkos" keverékb?l. A legtöbb futár nem tudja, mit szállít. Sokak szerint [i:3hj0xmb8]gyógyszert[/i:3hj0xmb8], vagy kábítószert vihetnek, sokszor ezzel is lehet összekeverve bármi más.

- A dolog addig m?ködik, amíg valaki nem ismeri fel valamelyik ügynök urat, nincs köztük valami otthonról hozott ellentét, ami lebukással és onnan biztos halállal fenyegeti a kém urat...

Ahogy látja, hogy a jó orosz tudás, az elképzelések gyanússá teszik megtorpan.

- [i:3hj0xmb8]Matematikusból lettem zsaru[/i:3hj0xmb8], ezért került hozzám a szerencsejáték ügye is. De a háború alatt sok matematikus dolgozott [i:3hj0xmb8]kódfejt?ként[/i:3hj0xmb8], a szovjet kódok mellett pedig meg kellett tanulni a nyelvet is. A német kódok mellett pedig a németet is. - mondja mosolyogva - És igen, Vegasban a manipulált játék nem mindig a kaszinók kifosztását célozta, sokszor b?nöz?knek, kémeknek játszottak át némi pénzt az asztal mellett.

More
14 years 5 months ago #1774 by Nyarlathotep
-"Remek! Két gyilkosság között jut némi id?nk a lopott biciklikre is!" jegyzem meg tettetett örömmel, hátha elérti Sarah is a poént.

-"Hüh???! Még jó hogy nem vagyok nagyétk?! Jól elbántak a n?vel, az bizonyos. Ha most többet ebédeltem volna..." fintorodok el az áldozat láttán. "Alapból sem egy semmi, de így az összhatás már fegyvernek is használható..."

-"Sssssz... Lehet, hogy nem minden az aminek látszik, de egy csúnya diplomáciai ügyet azért ki lehet ebb?l keríteni, ha nem tudjuk bebizonyítani, hogy ki van emögött, a szovjetek meg kapva kapnak majd az alkalmon... Ez a csúnya az egészben..." szívom a fogam fejcsóválva amint elképzelem, hogy mekkora kalamajka kerekedhet az egészb?l. "Na most jönne jól egy kevés abból a jó fajta mázliból. Illetve már elkéstek vele odafönn."

-"A kezd? az nem így fogja kezdeni. Ez a fickó módszeres volt. Gyakorlott és ha csak ürügy kellett vagy meg akartak szabadulni t?le akkor logikus, hogy utánaküldtek egy ilyen gyakorlott mészárost."

-"Jéé, olyan üvegem nekem is van!" mondom sokat sejtet? tettetett örömmel. "Valaki nálam hagyta, de azért el?tte, a daktisok nagy örömére, leszedett róla minden ujjlenyomatot. El?ször én is gyógyszerre vagy kábítószerre gondoltam, de azért most hogy ilyenek kerülnek el?, gondolom ujjlenyomat nélkül ez is, tehetnénk egy gyors látogatást a gyógyszerészhez. Talán még segítene is beazonosítani azt, ami az enyémben maradt. Az biztosan jobban szeretné, mint mondjuk a b?nrészességet. Nameg nem ártana szépen csendben utánanézni annak, hogy kik is dolgoztak a házamon és kik mászkáltak körülötte. Csempészni és használni nem egy és ugyanaz. Nameg ki tudja mire használták azt a helyet, miel?tt én beköltöztem volna. Legközelebb majd jobban körülnézek. Ha gondolod eljöhetsz és akár egy kávé is beleférhet. Tradicionális zsaruital..." mosolygok erre is egyet, de azért nem úgy hogy azt vegye ki ebb?l, hogy le akarom teperni, vagy ilyesmi.

-"Tudtam én, hogy b?zlik valami Vegasban! Mindig is sejtettem! Na akkor ennyit arról, hogy kártyaasztal mellett fogok meggazdagodni. Al Caponéval meg sajnos már nem tudok leülni kártyázni... Na ez most egy világot döntött össze bennem..." mondom megjátszott szomorúsággal, amibe azért kerül egy kis valódi is, hisz ez nekem is egy álmom volt, mint sokmindenki másnak, csak én nem kergettem olyan intenzíven. Magyarul csak unalmas óráimban került el? a kártya, azokból meg eddig nem volt túl sok.
-"Na mindegy, ha már üdvözölve lettem a fedélzeten, szerintem nézzünk utána ennek az üveg-rejtélynek. Bárcsak meg lehetne jelölni ?ket valahogyan..."

Csapat riadó!

Time to create page: 0.194 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.